Kroegbaas

Kroegbaas

Alias: Uitbater van stamcafé van een club, “Patron”
Rol: Belangrijke sponsor/steun voor de studentenclub. De club heeft dankzij zijn stamcafe een eenvoudig verkregen uitvalsbasis voor activiteiten. Maar de club dient daarop een tegenprestatie te leveren tov haar stamcafe. Het synergetische aan de relatie club-stamcafe ligt in het organiseren van events aldaar waarbij meer mensen worden aangetrokken naar het café.
Hierdoor kan de club groeien terwijl het café profiteert van haar investering in de club.
Het organiseren van events dient met de Kroegbaas besproken te worden indien ze plaatsvinden in het stamcafé.
Mandaat: Zolang de voorraad strekt ?

Interpretatie: Deze persoon dient erkend te worden door de club. De club mag ten alle tijden niet vergeten welke voordelen ze hebben bij de steun van hun stamcafé. Binnen deze gedachtegang is het vaker de gewoonte een apart Praesidiumlint voor deze persoon te voorzien als erefunctie.
Dit als een pro forma eerbetoon vanwege de club en haar trouw aan het café.
Dat impliceert wel dat het stamcafé geregeld zouden moeten bezocht worden. Een pintje onder de middag kost immers bijna niets aan tijd en daarmee doe je naar de Kroegbaas alsmede de rest van het café, aan positieve clubprofilering.

Evaluatie: De relaties tussen club en café zijn vooral onderhevig aan het aanbod van de club. Het is immers eenvoudig een sponsorbedrag als café op zij te zetten voor een club als ze weten welke toekomstige omzet ermee kan gecreëerd worden. Zodoende dient de club