Couleur

Kleuren

De kleuren van de Club zijn wijnrood en zilver.

Op de linten worden de kleuren als volgt gedragen: wijnrood – zilver -wijnrood. De verschillende banen op het lint zijn even breed.

Schild

Het wapenschild van Kludde heeft de vorm van het heraldisch Vlaams schild: horizontaal aan het hoofd en afgerond aan de voet.

Het wapenschild van Kludde heeft volgende blazoenering:

In wijnrood een linkerschuinbalk van loodgrijs beladen met Antwerpse Handjes in de richting van de schuinbalk vergezeld boven van het monogram van de Club met over alles heen een klimmende Kludde van zilver.

Bovenstaande grafische voorstelling van het schild geeft het schild weer zonder motto, noch faas.

Zirkel

Zirkel is een Duits woord ([ˈtsɪrkəl], Maskulinum) en betekent passer. Een zirkel is een studentikoos monogram dat wordt getekend in één enkele pennentrek. In het monogram worden de letters V, C en F met elkaar verbonden gevolgd door de eerste letter van de naam van de Club. De zirkel van Kludde verbindt de letters V, C, F en K. Voluit geschreven stelt de zirkel volgende Latijnse uitroep voor:

Ut Vivat, Crescat Floreatque Kludde!

Moge Kludde leven, groeien en bloeien!
of korter:
Leve, groeie, bloeie Kludde!

Het gebruik van de zirkel vindt zijn oorsprong in de vrijmetselarij: genootschappen van vrijdenkers omhuld in een waas van geheimzinnigheid. Lidmaatschap van een studentenclub was geheim, net zoals lidmaatschap van een werkplaats van de Loge dat vandaag nog steeds is. Lid zijn van een studentenclub stelde de onfortuinlijke student immers bloot aan vervolging door de (kerkelijke) overheid.

Het uitroepteken achter de zirkel geeft aan dat de Club een actieve werking heeft.

Kludde-pin

Leden van Kludde hebben sinds de oprichting van de club gebruik gemaakt van reversspeldjes om te tonen tot welke club ze behoren. De zogenaamde Kludde-pins zijn gemodelleerd naar de beeltenis van de watergeest waarnaar de club vernoemd is: een gevleugelde wolf. Leden van de club spelden de Kludde-pins op hun revers, jas, rugzak of clublint.

Clubvlag